27 Лютого 2022
Новини

Зеленський поговорив з Лукашенком: що відомо

Зеленський поговорив з Лукашенком: що відомо

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

За його словами, вона була дуже предметною.

"Ми не розмовляли з Лукашенком два роки. Сьогодні говорили довго і предметно. Я не хочу, щоб із Білорусі в Україну летіли ракети, літаки та гвинтокрили. Я не хочу, щоб в Україну з Білорусі йшли війська. І він мене запевнив у цьому", - сказав Зеленський.

Також він згадав про те, що в результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом був спалений один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 «Мрія».

"На жаль, ми втратили «Мрію». Але стару «Мрію». А нову мрію ми побудуємо. Слава Україні!" - сказав він.

За словами Зеленського, саме Лукашенко звернувся до нього, щоб українська та російська делегації зустрілись на річці Прип'ять без жодних умов.

«Скажу відверто, як завжди: я не дуже вірю в результат цієї зустрічі, але нехай спробують. Щоб потім у жодного громадянина України не було жодного сумніву, що я як президент не намагався зупинити війну, коли був нехай і маленький, але все ж таки шанс», — заявив президент.

"Тепер – що стосується нашої мотивації. Очевидно, що наші військові воюють не за гроші. А за сьогодні, за завтра, і дуже жорстко відповідають за те, що було вчора. Але ми маємо розуміти, що сьогодні це – найважливіша робота. Бути військовим, захищати країну. І тому я дуже хочу, щоб держава гідно платила за цю роботу.

Ми будемо платити нашим військовослужбовцям, які тримають в руках зброю, по сто тисяч гривень на місяць. Не для того, щоб нам сказали: дякую. А для того, щоб вони знали, що країна їм точно вдячна. І так буде до тих пір, поки не закінчиться ця війна", - резюмував він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, олександр лукашенко, війна з Росією, Україна, білорусь
В тему