27 Лютого 2022
Новини

Німеччина, Франція та Італія закрили авіапростір для Росії

Німеччина, Франція та Італія закрили авіапростір для Росії

Німеччина, Франція та Італія закривають свій повітряний простір для літаків російських авіакомпаній.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зокрема, за повідомленням tagesschau.de, від 15 годин за центральноєвропейським часом свій повітряний простір закрила Німеччина. Із такою заявою виступив  федеральний міністр транспорту Волкер Вісінг

 Також, за даним видання таку можливість наразі розглядає і Австрія.  "Ми вже вжили всіх необхідних запобіжних заходів. Після рішення Австрія негайно заблокує свій повітряний простір для всіх російських літаків", - написала міністр захисту клімату та транспорту Леонора Гевесслер.

Аналогічне рішення прийняла й Італія.

"Італія вирішила закрити повітряний простір для Росії. Сьогодні на Надзвичайній раді з закордонних справ я підтримаю спільну дію всіх країн ЄС: весь ЄС закриває свій повітряний простір для Росії", пише на своїй сторінці у Twitter міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо.

Нагадаємо, 24 лютого російські війська атакували 9 регіонів України. А президент РФ Володимир Путін у відеозверненні оголосив про початок «спеціальної військової операції» на Донбасі.Також назвав Україну «історично нашою територією».

Протягом 24-27 лютого тривають бої по всіх напрямках. Окупанти обстрілюють спальні масиви, вбивають цивільних, серед загиблих - є діти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, німеччина, італія, росія, франція, авіація
В тему