27 Лютого 2022
Новини

Лукашенко телефонував до Зеленського, щоб домовитися про переговори

Лукашенко телефонував до Зеленського, щоб домовитися про переговори
Володимир Зеленський та Олександр Лукашенко

Президент України Володимир Зеленський поговорив з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком перед його ймовірним вторгненням в Україну на стороні Росії.

Про це 27 лютого повідомив Офіс президента України.

Інших деталей президент України поки що не повідомив. 

Пізніше стало відомо:

Олександр Лукашенко сам зателефонував Володимиру Зеленському. Політики домовилися, що українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні, в районі річки Прип'ять.

Олександр Лукашенко взяв на себе відповідальність за те, що на час проїзду, переговорів та повернення української делегації всі літаки, гелікоптери та ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі.

Відзначимо, що 27 лютого Лукашенко підтвердив, що ракети по Україні були запущені з території його країни і пригрозив вторгненням в Україну білоруської армії.

Крім того, Лукашенко дорікнув Зеленському через його звернення до білорусів з приводу конституційного референдуму в Білорусі, який проходить в неділю.

Лукашенко заявив, що в Україні відловлюють та б'ють росіян та білорусів. Таким чином, за його словами, Україна начебто "підштовхує Білорусь до спецоперації із захисту своїх громадян". 

Нагадаємо, 24 лютого російські війська атакували 9 регіонів України. А президент РФ Володимир Путін у відеозверненні оголосив про початок «спеціальної військової операції» на Донбасі.Також назвав Україну «історично нашою територією».

Протягом 24-27 лютого тривають бої по всіх напрямках. Окупанти обстрілюють спальні масиви, вбивають цивільних, серед загиблих - є діти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, олександр лукашенко, володимир зеленський
В тему