27 Лютого 2022
Новини

Горіння нафтобази під Васильковом: робітники охолоджують резервувари

Горіння нафтобази під Васильковом: робітники охолоджують резервувари
Під Васильковом Київської області вночі 27 лютого загорілася нафтобаза. 

Ймовірно, це сталося через обстріли. Людей закликають зачиняти вікна. Про пожежу повідомила мер Василькова Наталія Баласинович.

«Ворог намагається зруйнувати все навкруги, але йому нічого не вдасться. Сьогодні протягом дня тривали потужні обстріли з балістичних ракет, зокрема нашого аеродрому, але втримали. І зараз ідуть обстріли. Але все буде добре», — розповіла Баласинович.

Речниця ДСНС Київської області Вікторія Рубан нам розповіла, що поки що евакуацію населення не планують. «Загрози людям немає. Детальніша інформація пізніше, зараз все з'ясовуємо», — сказала вона.

Держспецзв'язку розповідає, що дим та шкідливі речовини від пожежі під Васильковом можуть піти у будь-який бік, вітер постійно змінює напрямок: «Зачиняйте вікна».

О 2:10 Рубан додала, що поки не можуть загасити пожежу, тому що там бойові дії. Причина займання та чим саме влучили в нафтобазу, поки що з'ясовують.

О 4:50 загрози розливу пального унаслідок обстрілу нафтобази під Васильковом немає, в етері телеканалу «Рада» уточнила Вікторія Рубан, цитує «Укрінформ».

«Поки доступ наших працівників до місця обмежений через дії, які проводяться на території», — уточнила вона.

Як розповідають джерела «Української правди», окупанти знову вдарили крилатими або балістичними ракетами поблизу Василькова. За словами очевидців, пожежу можна помітити навіть із центру Києва.

За словами Баласинович, ситуація зранку там контрольована. Вона додала, що ніхто не загинув і ніхто не поранений. 

"Робітники роблять усе можливе, аби власними силами охолоджувати резервувари, щоб не пішло загорання газу, який є поряд", - сказала мер. Посадовиця додала, що нині краще лишатися вдома, а через дим треба змочувати ганчірки та вішати їх на вікна, змочувати тюль, закривати вікна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, нафта, Україна, війна з Росією
В тему