26 Лютого 2022
Новини

За три дні в полон взяли більше 200 росіян

За три дні в полон взяли більше 200 росіян

За понад 55 годин опору наші захисники і захисниці повністю зруйнували плани ворога та взяли в полон більше 200 російських військових, - повідомив міністр оборони Олексій Рєзніков.

Станом на ранок 26 лютого кількість знищених російських окупантів перевищила 3000 осіб. Вони не очікували такої відсічі і здаються самі.

Знищено сотні одиниць бронетехніки, зокрема - понад сто російських танків. 25 лютого стінгерами було збито 7 гелікоптерів.

Ворог намагається змінити тактику. Російські війська обстрілюють житлові квартали, лікарні, навчальні заклади. Оскільки швидкий наступ великими колонами захлинувся, почали активніше застосовувати ДРГ і десант. Наша армія і тероборона ефективно їх знешкоджують.

"Але силам оборони потрібна допомога, щоб діяти на випередження. Звертаюся до усіх. У Києві, Харкові, інших містах діють коригувальники, які можуть навести вогонь на ваші домівки чи прокласти дорогу російським військам. Вони є очима ворога. Якщо ви бачите підозрілих осіб, які встановлюють маяки, наносять мітки, чи не можуть чітко пояснити мету свого перебування у певному місці, затримуйте їх самостійно або інформуйте тероборону", - сказав міністр.

"Затримані можуть стати джерелом корисної інформації. Окремо звертаюся до тих, хто свідомо співпрацює з російськими окупантами або може бути введений ними в оману обіцянками «підзаробити». За дві доби російські нелюди вбили майже двісті мирних громадян, з них – трьох дітей. Ще 33 дитини поранені. За таких обставин вас просто можуть не схотіти або не встигнути затримати живими. Відмовтеся від злочинних намірів, поки не пізно", - додав він.

"Особливе прохання для мешканців українських сіл і невеликих містечок, а також усіх, хто матиме відповідну нагоду. Якщо повз вас пройшла колона російської бронетехніки, за нею через деякий час бути йти колона з паливом. Затримайте або спаліть її. Російські танки просто зупиняться, наші війська їх захоплять і використають проти ворога", - завершив Олексій Рєзніков.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна з Росією, армія
В тему