26 Лютого 2022
Новини

«Ми гризли-гризли і вигризли»: Росію збираються відключити від SWIFT

«Ми гризли-гризли і вигризли»: Росію збираються відключити від SWIFT

Офіційне рішення ще неоформлене, але вже розпочалася технічна підготовка до ухвалення рішення та впровадження відключення Росії від системи SWIFT.

Про це написав очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

«Ми гризли-гризли і вигризли. Працювала вся вертикаль української дипломатії - від Президента України до аташе в українському посольстві.

Дякую також тисячам людей, зокрема, українській діаспорі, які тиснуть на свої уряди для підтримки цього рішення.

Цю перемогу українські дипломати присвячують усім оборонцям України», - зазначив він.



SWIFT — міжнародна міжбанківська система передавання інформації та здійснення платежів. Її послугами користуються близько 11 тис. банків і фінансових установ у понад 200 країнах, в тому ж числі Росія.

Якщо Росія не матиме доступу до цієї системи, то фінансові установи не зможуть перераховувати кошти в цю країну. Це означає, що Захід не матиме можливості купувати, наприклад, російські нафту та газ, що призведе не тільки до проблем в Європі, але й до краху економіки РФ.

Близько половини експорту Росії (вартістю 550 мільярдів доларів) іде у країни ЄС і Велику Британію. У Китай – лише майже 10%, у Білорусь – близько 5%.

Відключення Росії від SWIFT, імовірно, спровокує крах російської економіки, однак наслідки цього будуть відчутними у всьому світі, особливо у Європі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, війна з Росією, Україна, економіка
В тему