26 Лютого 2022
Новини

Яка ситуація на фронті станом на 6:00 (26 лютого) та які втрати Росії

Яка ситуація на фронті станом на 6:00 (26 лютого) та які втрати Росії

Російський окупант продовжує наступальну операцію проти України. Ворог розпочав передислокацію резервних підрозділів у прикордонні з Україною райони та продовжує наносити авіаційні удари по аеродромах, угрупованням військ ЗС України на Сході України та у північній частині Київської області.

Здійснено поодинокі авіаційні удари в районах СУМИ, ПОЛТАВА, МАРІУПОЛЬ. З Чорного моря ворог здійснив пуск крилатих ракет морського базування Калібр по території України.

Управління діями тактичної авіації РФ відбувається з території Білорусі та ТОТ Крим. У районі МОЗИРЯ перебувають батальйонні тактичні групи 35 загальновійськової армії Східного ВО, що можуть бути застосовані для нанесення ударів по об’єктам на території України. Встановлене тимчасове місце перебування десятків одиниць танків у районі ШУМСЬКЕ та ракетних систем залпового вогню БМ-21 “Град” у районі КОСІВЩИНА.

Ворог неодноразово застосовував оперативно-тактичну авіацію у районах ЮЖНИЙ та ОДЕСА, по аеродрому ОЗЕРНЕ, по об’єктах цивільної інфраструктури у Київській області.

На Слобожанському напрямку оперативне угруповання військ ЗС України зупинило наступ противника та продовжує ведення оборонних боїв в Харківської області.

Ведуться міські бої в ОХТИРЦІ.

На приморському напрямку в районі КОБЛЕВО в результаті вогню механізованих підрозділів 28 омбр знищено катер та до 20 чоловік особового складу ДРГ противника. Групою інженерних загороджень Військово-Морських Сил ЗС України здійснено мінування десантно-доступних ділянок.

Угруповання Повітряних Сил ЗС України здійснює відбиття повітряних ударів противника, знищено військово-транспортний літак ІЛ-76МД з десантом російських окупаційних військ. Продовжує ведення систематичних бойових дій.

Нанесення вогневого ураження по скупченню живої сили та військової техніки ворога в Київській, Чернігівській та Херсонській областях.

Угруповання об’єднаних сил веде оборонну операцію та утримує зайняті позиції вздовж всієї лінії розмежування. Орієнтовні втрати противника складають: літаки – 14 од., гелікоптери – 8 од., танки 102 од., ББМ 536 од., гармат – 15 од., ЗРК БУК-1 од.

Нагадаємо, 24 лютого російські війська атакували 9 регіонів України. А президент РФ Володимир Путін у відеозверненні оголосив про початок «спеціальної військової операції» на Донбасі.Також назвав Україну «історично нашою територією».

Протягом 24, 25 та 26 лютого тривають важкі бої по всіх напрямках. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, армія, війна з Росією, росія
В тему