24 Лютого 2022
Новини

Київ закликає розірвати дипломатичні відносини з Росією інші держави

Київ закликає розірвати дипломатичні відносини з Росією інші держави
Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Київ закликав інші держави розірвати дипломатичні відносини з Росією.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що через такі дії Росії всі міжнародні партнери слідом за Україною мають розірвати дипломатичні відносини з РФ. «Продемонструйте цим конкретним кроком, що ви разом з Україною та категорично відкидаєте найбільш зухвалий з Другої світової війни акт збройної агресії в Європі», — написав Кулеба.

Що відбувається?

У ніч проти 24 лютого президент Росії Володимир Путін у відеозверненні заявив про початок «спеціальної військової операції» проти України. У низці українських міст прогриміли вибухи. 

Перші удари окупанти завдали о 5 ранку по військовій інфраструктурі: аеродромах, центрах військового управління та складах ресурсів. В Україні запровадили воєнний стан.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що президент Володимир Зеленський віддав наказ завдавати окупантам максимальних втрат. У Збройних силах наголошують, що ситуація контрольована.

В Офісі президента заявили, що перша серія ударів росіян зазнала невдачі: окупантам не вдалося зашкодити боєздатності Збройних сил України.

За останніми даними Генштабу, станом на 14:00 ведуться бої за міста Генічеськ, Скадовськ та Чаплинка. Також голова Сумської ОДА заявляв про бої за Охтирку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему