24 Лютого 2022
Новини

Ведуться бої за низку міст, - Генштаб

Ведуться бої за низку міст, - Генштаб
Тривають бої за міста Генічеськ, Скадовськ та Чаплинка. Голова Сумської ОДА заявляє, що ведуться бої за Охтирку.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

За їхніми даними, у напрямку Рудня (Білорусь) – Виступовичі (Україна) намагалися перетнути український кордон двома танками, бронетранспортерами та автомобільною технікою. На Сумщині українські військові зупинили наступ танків біля Путивля.

Крім того, над Вишгород українські війська збили російській гелікоптер КА-52. У Чорноморській операційній зоні ЗСУ використовують безпілотники «Байрактар».

Голова Сумська ОДА Дмитро Живицький заявив, що в області наразі тривають бої в місті Охтирка, був бій у Конотопі.

«Російські війська контролюють трасу від кордону з РФ – трасу Київ-Москва – до Чернігівської області, до Батурина точно», — сказав Живицький у відеозверненні.

У штаб ООС повідомили, що важкі бої точаться за Щастя і Станицю Луганську.

«Збройні сили РФ неодноразово намагалися форсувати річку та вклинитися в нашу лінію оборони. Українські підрозділи оперативно реагують на обстановку і дають відсіч ворогу. Наразі Щастя під повним контролем українських військових», — йдеться у повідомленні.

У ніч проти 24 лютого президент Росії Володимир Путін у відеозверненні заявив про початок «спеціальної військової операції» проти України. У низці українських міст прогриміли вибухи. 

Перші удари окупанти завдали о 5 ранку по військовій інфраструктурі: аеродромах, центрах військового управління та складах ресурсів. В Україні запровадили воєнний стан.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, збройні сили україни, війна з Росією
В тему

Останні матеріали