24 Лютого 2022
Новини

Продуктів достатньо: у великих супермаркетах просять не панікувати

Продуктів достатньо: у великих супермаркетах просять не панікувати

В «АТБ», «Сільпо», «Ашані» стверджують, що їхні магазини працюють, продуктів достатньо.

Як передає УНІАН, в «АТБ» повідомили, що всі магазини мережі забезпечені товарами всіх категорій у повному обсязі.

«В умовах, що склалися, корпорація «АТБ» працює в максимально посиленому та мобілізованому режимі. Магазини торговельної мережі «АТБ» забезпечені товарами всіх категорій у повному обсязі. Компанія має достатню кількість товарних залишків для забезпечення споживчого попиту у разі його збільшення», – наголосив директор по маркетингу в «АТБ-Маркет» Валерій Бондарь.

Зазначається, що логістична та транспортна інфраструктура компанії знаходиться під особовим контролем.

«Керівництвом компанії розроблені відповідні плани дій при загострені ситуації, першочергово у районах прямого озброєного зіткнення. Працює створений оперативний штаб, проводиться погодинний моніторинг подій. Введені додаткові посилені заходи безпеки щодо можливої необхідної евакуації співробітників компанії», – відмітили в «АТБ».

У «Сільпо», своєю чергою, зазначають, що намагаються створити всі умови, щоб сьогодні максимум супермаркетів мережі працювали у звичайному режимі, проте деякі магазини все ж будуть зачинені.

«Ми працюємо над тим, щоб постачати товари з наших розподільних центрів. Ми на зв’язку з виробниками, щоб забезпечити постійні поставки продукції. А також на зв’язку з ТРЦ, щоб навіть при закритті торгового центру ми відкрили «Сільпо». Найважливіше для нас – забезпечити безпеку наших працівників і гостей, тому деякі магазини сьогодні не будуть працювати», – відмітили в «Сільпо».

Про те, які магазини працюють і за яким графіком, будуть оперативно повідомляти в соціальних мережах.

На сайті «Ашан» зазначається, що їхні магазини продовжують роботу, про можливі зміни графіку будуть повідомляти додатково.

«Дорогі наші клієнти, у цей важкий для країни час ми продовжуємо роботу наших магазинів задля вас. Сьогодні тисячі наших колег вийшли на роботу, аби ви мали безперебійний доступ до продуктів. Ми будемо тримати вас в курсі всіх можливих змін графіку роботи», – йдеться в повідомленні.

Банки «Ощадбанк» та monobank заявили про роботу у звичайному режимі.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби «Ощадбанку» та повідомленні на сторінці Facebook співзасновника monobank Олега Гороховського.

Пресслужба зазначає, що банк працює у штатному режимі з урахуванням поточної ситуації.

«Фінансова установа має достатній запас стійкості та ліквідності, і закликає своїх клієнтів не піддаватися паніці та зберігати спокій. Банк продовжує здійснювати безготівкові розрахунки без обмежень, підкріплює банкомати готівкою, забезпечує безперебійну роботу відділень», – йдеться у повідомленні.

Олег Гороховський також написав, що monobank працює у звичайному режимі, при цьому будуть тимчасово обмежені кредитні ліміти.

«Працюємо у звичайному режимі. Головна мета – збереження грошей вкладників та клієнтів. Кредитні ліміти тимчасово обмежили. Наразі вирішуємо, як їх повертати. Спостерігаємо за розвитком ситуації. Будь-ласка, зберігайте спокій», – написав співзасновник банку.

Сьогодні у Нацбанку заявили, що банківська система України працює у звичайному режимі. Регулятор не обмежує жодних безготівкових операцій, а зняття готівкових коштів обмежується в обсязі 100 тис. грн на день без урахування виплати зарплат та соціальних виплат.

Вранці 24 лютого президент РФ Володимир Путін у відеозверненні оголосив про початок «спеціальної військової операції» на Донбасі. Також назвав Україну «історично нашою територією». Водночас він сказав, що, мовляв, у плани РФ не входить окупація України. Іншим країнам пригрозив «наслідками», якщо вони намагатимуться захистити Україну від агресії Росії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: їжа, Україна, війна з Росією
В тему