24 Лютого 2022
Новини

В урядовий квартал у Києві можливе проникнення сил РФ

В урядовий квартал у Києві можливе проникнення сил РФ
Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що є ймовірність десантування сил Росії в урядовому кварталі.

Про це на брифінгу повідомив Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента.

«Можливе точкове десантування. Зараз тривають потужні бої в Гостомелі, можлива спроба проникнути в урядовий квартал», — сказав він.

За його словами, у Росії дві тактичні цілі. Перша — забрати частину територій на сході, включно з Сумами та Харковом, а також частину південних територій України. Ще одна ціль — спричинити максимально потужний удар по керівництву країни. Подоляк зазначив, що ціллю є прибрати вище керівництво країни.

«І в такий спосіб спровокувати безлад і неможливість керувати країною. Це ключові завдання, як ми це тепер розуміємо, з погляду планування російського нападу», — сказав радник.

«Поки люди в шоці, зокрема росіяни, які отримують якусь інформацію — вони хочуть досягти максимального ефекту від своєї ініціативи. Тому вони будуть максимально відтягувати будь-які можливості переговорів. Це психологія війни», — заявив Подоляк.

У ніч проти 24 лютого президент Росії Володимир Путін у відеозверненні заявив про початок «спеціальної військової операції» проти України. У низці українських міст прогриміли вибухи. 

Перші удари окупанти завдали о 5 ранку по військовій інфраструктурі: аеродромах, центрах військового управління та складах ресурсів. В Україні запровадили воєнний стан.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією
В тему