23 Лютого 2022
Новини

Волинян закликають мати при собі документи. Чому?

Волинян закликають мати при собі документи. Чому?

Волинян закликають мати при собі документи, якщо в Україні введуть надзвичайний стан, адже поліцейські матимуть право зупиняти й оглядати автомобілі та перевіряти документи на вулиці.

Про це йшлося 23 лютого на брифінгу у Волинській ОДА з приводу введення в Україні надзвичайного стану. Як повідомляло ІА "Волинські Новини", сьогодні з’явилася інформація, що в Україні можуть ввести надзвичайний стан. Також додаткові обмеження через загрозу агресії з боку Росії і Білорусі запроваджують на Волині.

Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко поінформував, що під час надзвичайного стану посилиться охорона громадського порядку та об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема поліція збільшила кількість патрулів на території населених пунктів області.

«Якщо Верховна Рада ухвалить рішення про введення надзвичайного стану, встановлюється посилений контроль в’їзду-виїзду з території міст та областей. Можливо, будуть виставлені додаткові пости поліцейських (це не блокпости), які оглядатимуть транспорт в більш інтенсивному режимі, ніж до цього. Також може обмежуватися рух транспорту, хоча це не обов’язково буде введено. Прошу громадян з розумінням ставитися до зупинки авто поліцейськими та його огляду. Законослухняному громадянину не потрібно хвилюватися. Надзвичайний стан дозволяє це робити», – сказав головний поліцейський Волині.

Він також повідомив, що під час надзвичайного стану встановлюється заборона на проведення масових заходів та мітингів. До того ж, пильність поліцейських буде підвищена, вони можуть підходити до людей, ставити запитання та перевіряти документи, аби уникнути різних надзвичайних ситуацій.

Своєю чергою, голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко закликав волинян адекватно реагувати, коли поліція перевірятиме документи.

«Всіх прошу мати при собі паспорти. 30 днів – це не так багато, до того ж, зараз майже в кожного є додаток «Дія», – зазначив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, Україна, документи
В тему