23 Лютого 2022
Новини

В Україну прибув літак з допомогою від Канади - летальною зброєю

В Україну прибув літак з допомогою від Канади - летальною зброєю

На тлі зростання загрози зі сторони Росії в Україну прибув другий літак із летальною зброєю від Канади.

Про це вранці 23 лютого повідомила міністр оборони Канади Аніта Ананд.

«Сьогодні Збройні сили Канади вдруге доставили летальну військову допомогу для підтримки наших українських партнерів. Подальше вторгнення Росії до суверенної держави абсолютно неприйнятне, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну, оскільки країна захищає свій суверенітет і незалежність», — повідомила Аніта Ананд.

Перша партія військової допомоги від Канади надійшла в Україну 19 лютого. Серед оборонного озброєння там були снайперські й автоматичні гвинтівки, кулемети з оптичним прицілом і низка військового спорядження. Перед цим прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Оттава надасть Києву кредит у розмірі $392 мільйони (на додаток до раніше оголошеного кредиту у $94 мільйони), а також летальну зброю на суму $6,1 мільйона.

Нагадаємо, наприкінці січня 2022 року країна оголосила про продовження на три роки та суттєве розширення своєї військової тренувальної місії в Україні UNIFIER. Проте 14 лютого стало відомо, що Канада виводить з України частину своїх військових інструкторів на тлі ймовірної російської загрози.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: канада, Україна, війна з Росією, допомога
В тему