22 Лютого 2022
Новини

У «ЛНР» закликають Україну відвести війська

У «ЛНР» закликають Україну відвести війська
Фото ілюстративне

Так званий віцеспікер так званого «парламенту ЛНР» заявив, що вважає своєю територією всю Луганську область.

Тому він закликав Україну добровільно відвести війська. Про це пишуть «РИА Новости» та TRT, не вказуючи імені «віцеспікера».

«Наша територія — вся Луганська область. Ми закликаємо Україну добровільно відвести війська, інакше будуть ухвалені заходи», — заявив він.

Так званий «представник ЛНР» Родіон Мірошник заявив, що є всі підстави для відновлення кордонів «в адміністративних межах».

Один із «депутатів Народної ради «ЛНР» сказав, що кордони «ЛНР», згідно з її «конституцією», визначені за межами Луганської області. З цього, мовляв, депутати й виходитимуть.

Окрім цього, «парламенти» самопроголошених «Л/ДНР» «ратифікували» договори про «співпрацю, дружбу та взаємодопомогу» з Росією. Напередодні Володимир Путін визнав незалежність «республік».

Договори уклали на 10 років з автоматичним їх продовженням на п'ять років. Росія та самопроголошені «Л/ДНР» домовилися взаємодіяти у сфері «захисту суверенітету, територіальної цілісності та гарантування безпеки». Також вони домовилися проводити консультації «з метою спільної оборони, підтримки миру та взаємної безпеки».

Крім того, Росія та «республіки» заявляють, що будуть протидіяти «актам агресії» зі сторони будь-якої держави та надаватимуть, наприклад, військову допомогу. Документи передбачають охорону «державних кордонів».

Ватажок «ДНР» Денис Пушилін також заявив, що наступним кроком після «ратифікації» буде встановлення «дипломатичних відносин та взаємодій між профільними міністерствами».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, донбас, лнр, днр, росія, війна на сході україни, війна з Росією, оос
В тему