18 Лютого 2022
Новини

У Криму затримали 15 осіб

У Криму затримали 15 осіб

Біля будівлі Бахчисарайського суду затримали кримських татар, які прийшли підтримати делегата Курултаю кримськотатарського народу Едема Дудакова.

Це сталося 18 лютого, - інформує Кримська солідарність.

Серед затриманих журналіст "Кримської солідарності" Азіз Азізов та мати політв'язня Сейрана Салієва – Зодіє Салієва. Кореспондента схопили у прямому ефірі. За словами людей в автозаку, поліцейські зачитали їм на вулиці ухвалу, люди прислухалися і стали на достатню соціальну дистанцію. Але попри це оперативники провели їх автобус поліції.

Затриманих відвезли до РВВС Бахчисараю для складання адміністративних протоколів. Зодіє Салієвій у відділку поліції стало зле, їй викликали швидку допомогу. Для надання юридичної допомоги до відділку поліції вирушили адвокати. Делегата Курултаю кримськотатарського народу Едема Дудакова затримали 17 лютого. Вранці в четвер до його будинку прийшли з обшуком оперативники Центру з протидії екстремізму. У сім'ї вилучили мобільні телефони та інші гаджети.

До Дудакова під час обшуку тривалий час не пускали адвокатів. Також не пускали до нього захисників і після затримання. За словами адвоката, підставою для обшуку Дудакова став його коментар у Facebook у 2017 році. 18 лютого суд заарештував Дудакова на 10 діб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, затримання, кримінал
В тему