17 Лютого 2022
Новини

У Луцькій громаді для 10 дітей-сиріт куплять житло

У Луцькій громаді для 10 дітей-сиріт куплять житло

Для десяти дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування в Луцькій громаді придбають житло в цьому році.

Кошти на закупівлю помешкань надійдуть із державного бюджету. Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, - пише ІА "Волинські новини".

Керівник служби у справах дітей Федір Шульган розповів, що програма забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у 2020 році закінчила функціонування.

«Це була програма 50 на 50 із облдержадміністрацією. Кошти виділялися в рівних долях. У 2020 році обласна державна адміністрація не передбачила на це кошти, міські кошти ще були передбачені, ми використали 96 тисяч гривень із цих коштів на ремонт двох квартир. І вже торік на цю програму кошти не були передбачені. Зараз існує державна програма і дається субвенція з державного бюджету на придбання житла для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, і осіб з їх числа. У рамках цієї програми на 2022 рік виділено кошти на придбання житла для 10 осіб. Тобто держава взяла на себе цю функцію і немає доцільності з міського бюджету фінансувати подібну програму», – сказав він.

За його словами, торік виникли труднощі через приєднання навколишніх громад, адже довелося впорядковувати всі квартирні черги з дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Для осіб до 21 року придбання житла повністю фінансує держава в розмірі 576 тисяч гривень на обласний центр. Віком від 21 до 35 років держава фінансує 70%, а сама особа має дофінансувати 30%. І після 35 років держава фінансує 30%, а сама особа – 70%. На первинному ринку купити щось за такі гроші нереально, тому що передбачено розрахунок 31 кв. м загальної площі на одну особу. В Луцьку можна придбати малосімейку, а за межами міста – якийсь старенький будинок», – інформував Федір Шульган.

Додав, що торік у Луцькій громаді придбали п’ять помешкань для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, квартира
В тему