16 Лютого 2022
Новини

На Волині треба облаштувати зброярні в батальйонах тероборони

На Волині треба облаштувати зброярні в батальйонах тероборони

На Волині кімнати для зберігання зброї необхідно облаштувати в п’яти локаціях, де знаходяться підрозділи тероборони.

Про це стало відомо під час позачергового засідання сесії облради, - пише ІА "Волинські новини".

Командир військової частини А7028 Сил територіальної оборони Збройних Сил України, полковник Олександр Скумбрій повідомив, що батальйони територіальної оборони наразі облаштовуються на місцях дислокації і формують свій склад. За штатом військового часу бетальйони будуть налічувати близько 3 тисяч осіб, а за штатом мирного часу – близько 300 осіб.

Підрозділи тероборони на Волині розташовані в 5 локаціях: у Луцьку, в селі Липляни Луцького району, селі Хотешів Камінь Каширського району, в містах Ковель та Нововолинськ. Наразі нагальна потреба – зробити кімнату зберігання зброї і влаштувати там сигналізацію. Приблизна вартість влаштування сигналізації на одному об’єкті – близько 150 тисяч гривень, а таких є 5 локацій. Також триває робота з комплектування особового складу.

«Люди є, люди йдуть. На жаль, з досвідом АТО/ООС – мало, проте йдуть колишні військові, звільнені з лав ЗСУ. Ми сподівалися, що дадуть нам дозвіл набирати тих, хто втратив частково здоров’я, але наказу такого нам не дали. Тож багато мотивованих людей залишилися поза теробороною. Багато приходять без досвіду, але ми всіх навчимо. Прийшли на посади жінки: інструктори, діловоди», – повідомив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, війна з Росією, луцьк, камінь-каширський, ковель, нововолинськ
В тему