16 Лютого 2022
Новини

У Львові після коронавірусу в дитини почали відмовляти ноги

У Львові після коронавірусу в дитини почали відмовляти ноги

У Львові після перенесеного коронавірусу в 11-річної дівчинки почали відмовляти руки і ноги.

Про це повідомили в Першому територіальному медичному об'єднанні міста Львова.Перебіг захворювання у дитини був легким, із симптомів була лише втрата нюху та смаку.

Втім, за кілька тижнів у неї з'явився сильний головний біль, затерпання та слабкість у ногах та руках – дівчинка не могла тримати навіть виделку.

Дівчинку терміново госпіталізували одразу в реанімацію Дитячої лікарні, де вона провела два тижні. Лікарі встановили діагноз – гострий поперечний мієліт в шийному відділі хребта та спастична тетраплегія (зниження рухової активності у верхніх та нижніх кінцівках) з порушенням функцій тазових органів.

Очевидно, що коронавірус запустив хибну роботу імунної системи, яка почала сприймати клітини спинного мозку як чужорідні, атакуючи свій же організм.

Стан дівчинки вдалося стабілізувати, два тижні вона пробула у реанімації і місяць у неврологічному відділенні. Соломії довелося заново вчитися сидіти і ходити.

Наразі, після останнього огляду, медики відзначили, що хвороба відступила, розвиток ускладнення призупинено, рухливість відновлено.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, коронавірус, Надзвичайні події, діти
В тему