16 Лютого 2022
Новини

У Львові ліцеїстка звинувачує вчителя у домаганнях

У Львові ліцеїстка звинувачує вчителя у домаганнях

У Львові правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом вчинення розпусних дій щодо 15-річної школярки.

Про це повідомила Нацполіція. За словами потерпілої, розпусні дії щодо неї вчинив 28-річний учитель, який виїхав зі школярами до Карпат. Інцидент стався в одному із сіл Стрийського району.

"За фактом слідчі відділення поліції №3 Стрийського районного управління поліції за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури відкрили кримінальне провадження за статтею про розбещення неповнолітніх (ч.1 ст.156 КК України). Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на термін до п'яти років або свободи на той самий термін", - йдеться у повідомленні.

За даними Zaxid.net, постраждала десятикласниця Вероніка Крамаренко, яка навчається у львівському ліцеї №21. Вона звинуватила у сексуальних домаганнях вчителя фізкультури Миколу Древича.

Інцидент стався 12 лютого біля Славського під час дводенної шкільної поїздки, у якій взяли участь 11 учнів та супроводжував лише Древич.

Разом із дітьми з вокзалу їхав молодий учитель фізкультури. Я відвезла дочку на вокзал, щоб познайомитися з ним, бо донька нова в класі і перейшла до цієї школи тільки в січні. Вчитель Микола запевнив мене, що все буде добре, щоб я не хвилювалася, - розповіла мама дівчинки Олена Крамаренко.

Оскільки жодних підозр у матері не виникло, вона відпустила свою 15-річну доньку Вероніку у поїздку. Близько 17:00 того ж дня дівчинка зателефонувала матері і розповіла, що їй було зле від алкоголю і що до неї чіплявся вчитель.

Вона мені дзвонить і каже, що вони всі, і вчитель теж пили якісь слабоалкогольні напої, але їй стало зле. Вчитель був із дочкою в туалеті, коли їй було зле, але він мені не зателефонував і нічого не розповів. У дочки впала температура, і вчитель допомагав їй міряти температуру. І доки він міряв ту температуру, то намагався поцілувати Вероніку в губи. Донька спочатку не знала, що їй робити, але після того, як учитель почав ще пхати руки їй під футболку, Вероніка почала кричати і зателефонувала до мене, - зазначила жінка.

Олена Крамаренко негайно поїхала машиною зі Львова до Славського. Тим часом школярка викликала поліцію та зателефонувала на гарячу лінію жертв насильства.

Поліція прибула на місце раніше від мами дівчинки. Коли прибула поліція, вчитель Микола зачинився в кімнаті і не виходив. Коли я вже приїхала, він вийшов, спочатку кидався на поліцейських, кричав, що у моєї дочки шизофренія. Було видно, що Микола Древич п'яний, - стверджує Олена Крамаренко.

На місці поліція прийняла заяву від матері та відправила ученицю до найближчої лікарні для проведення експертизи.

Керівник Львівського міського управління освіти Леся Васюта повідомила, що ніхто з керівництва школи не знав про цю поїздку, вона не була запланована, і вчитель фізкультури її сам організував, нікому не сказавши.

"Зараз ми проводимо службове розслідування, вчителя усунено з роботи. Він уже вісім років працює в цій школі і раніше жодних схожих випадків з ним не бувало. Ми співпрацюємо з поліцією", - додала чиновниця.

Отримати коментар з боку керівництва ліцею поки що не вдалося.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, кримінал, школярі, розбещення
В тему