14 Лютого 2022
Новини

Паніка грає на руку ворогам, - СБУ про нову хвилю «гібридної» війни

Паніка грає на руку ворогам, - СБУ про нову хвилю «гібридної» війни

У СБУ постійно аналізують усі сценарії розвитку подій та мають чіткий план дій на кожен їз них.

Служба безпеки України інформує, що Україна наразі зіткнулася з черговою потужною хвилею "гібридної" війни, що містить нагнітання паніки, поширення фейкової інформації та викривлення реального стану речей. Її мотивами є посіяти тривогу в суспільстві та підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян.

Прояви "гібридної" війни фіксуються, зокрема, в соціальних мережах, окремих ЗМІ, в поширенні деякими політиками наративів країни-агресора тощо.

У Службі безпеки зазначили, що на такі події реагують заздалегідь, а не по факту. Це проявляється у рішеннях РНБО, нейтралізації кібератак, ліквідації ботоферм, викритті агентурних мереж іноземних спецслужб та недопущенні диверсій і терактів.

Водночас в СБУ наголосили, що стабільність та спокій у державі залежать ще й від самих українців, тож призвали громадян не панікувати та зберігати холодний розум, мислити критично і перевіряти будь-яку інформацію, керуючись даними офіційних джерел, а не анонімних та відрізняючи правду від фейків.

Нагадаємо: раніше в МЗС назвали частиною "гібридної" війни блокування Росією акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань. У відомстві наголосили, що безпрецедентна за охопленням площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях.

"Вони (подібні дії. – Ред.) демонструють неприкриту зневагу до норм і принципів міжнародного права, зокрема Статуту ООН, резолюцій Генеральної асамблеї ООН та Конвенції ООН з морського права", – йдеться в повідомленні.

Зі свого боку редактор видання "Цензор.нет" Юрій Бутусов вважає, що "гібридна" війна Росії проти України триватиме роками. Водночас наша країна може здобути в ній перемогу, оскільки підтримка НАТО різко підвищує її обороноздатність та створює багато нових можливостей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сбу, Україна, росія
В тему

Останні матеріали