14 Лютого 2022
Новини

«Україна може відмовитись від членства в НАТО», - посол України у Британії

«Україна може відмовитись від членства в НАТО», - посол України у Британії

Думку про те, що Україна може відмовитись від членства в НАТО в етері ВВС висловив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

Додавши, що на це Україна може піти, щоб «запобігти війні з Росією»

"Прагнення України в НАТО та ЄС закріплені у Конституції країни", – сказав прессекретар Зеленського Сергій Никифоров. І додав, що Пристайко тепер варто пояснити, що він мав на увазі, говорячи про членство в Альянсі.

Ведучий запитав, чи може Україна розглянути варіант не вступати в НАТО, на що Пристайко відповів: «Ми могли б». Додавши, що «враховуючи загрозу, яка є зараз», Україна може бути змушеною піти на такий крок.

«Питання, яке ставить собі 40-мільйонна країна, як ми виживемо, якщо вони (Росія — ред.) прийдуть завтра», — сказав Пристайко, зазначивши, що Україна може залишитися беззахисною в той час, як всі її західні сусіди є членами НАТО.

У Міністерстві закордонних справ України вже відреагували на заяву посла. Речник Олег Ніколенко нам у коментарі зазначив, що слова Пристайка вирвані з контексту.

«Безумовно, заради миру і збереження життів наших громадян Україна готова йти на будь-які формати діалогів з країнами та міжнародними організаціями», — зазначив речник.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, нато, великобританія, росія, війна з Росією
В тему