11 Лютого 2022
Новини

На Рівненщині - сутичка між СБУ та копачами бурштину: є постраждалі

На Рівненщині - сутичка між СБУ та копачами бурштину: є постраждалі

Біля села Єльне Сарненського району співробітники СБУ виявили 5 копачів бурштину.

10 лютого між правоохоронцями та чоловіками виникла сутичка, унаслідок якої 8 людей отримали поранення. Копачі бурштину з ножами, сокирами та бензопилами напали на співробітників СБУ. Ті відкрили вогонь у відповідь.

Через сутичку бурштинокопачів та співробітників СБУ постраждали 8 осіб – 5 місцевих мешканців та 3 правоохоронці.

У коментарі 24 каналу речник СБУ Артем Дехтяренко розповів, що життю постраждалих нічого не загрожує, 4 з них відмовилися від госпіталізації. Також він наголосив на тому, що співробітники СБУ були вимушені застосувати зброю.

"Чоловіки не реагували на законні вимоги правоохоронців і завдали поранень декільком співробітникам Служби. Співробітники СБУ, діючи в межах Закону та зважаючи на обставини, вимушені були застосувати зброю, щоб припинити злочинні дії нападників", – заявив Дехтяренко.

Однак через дії нападників поліція відкрила кримінальну справу одразу за двома статтями – опір представникам влади та насильство щодо працівників правоохоронних органів.

Крім поліції, за розслідування сутички на Рівненщині взялися і слідчі ДБР. Вони перевіряють законність дій співробітників СБУ, які відкрили вогонь. У ДБР заявили, що 5 постраждалих бурштинокопачів отримали серйозні поранення – 4 з них уражені ноги, і ще в одного передпліччя.

Дії співробітників СБУ в ДБР попередньо кваліфікують за статтею про перевищення службових повноважень. За це в Україні передбачене покарання у вигляді ув'язнення терміном від 3 до 8 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, сбу, бурштин
В тему

Останні матеріали