11 Лютого 2022
Новини

ДТП із кортежем Ярославського: встановили особу загиблого

ДТП із кортежем Ярославського: встановили особу загиблого
Загиблим в аварії з кортежем харківського бізнесмена Олександра Ярославського виявився 36-річний мешканець Чугуївського району Харківської області. 

Про це повідомила поліція Харківської області. Інших деталей про загиблого поліція не наводить.

Редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов із посиланням на джерела написав, що загиблий мав судимості, востаннє вийшов із колонії 31 грудня 2021 року. За словами Бутусова, 9 лютого чоловік вийшов на прогулянку, вдома його чекала мати.

У поліції також повідомили, що поліцейські здійснили (за рішенням суду) обшуки у готелі та за місцем проживання Ярославського, а також за місцем проживанням водія, який сказав поліції, що був за кермом автівки.

Метою обшуків було вилучення інформації з камер спостереження, підтвердження використання автівки «Мерседес» під час аварії. Правоохоронці вилучили два автомобілі та сервери.

Крім того, поліція оголосила чоловіку, який заявив правоохоронцям про причетність до ДТП, підозру у приховуванні злочину. За це загрожує до трьох років ув'язнення.

10 лютого поліція Харківської області повідомила, що на одній із доріг Харківщини знайшли мертвого чоловіка з тілесними ушкодженнями. За попередніми даними, вночі 9 лютого на нього наїхала автівка.

За даними «Української правди», на місці аварії знайшли номери передньої автівки кортежу бізнесмена Олександра Ярославського. ДТП нібито сталося біля Мартового, де й мешкає Ярославський. Джерело видання повідомило, що сам бізнесмен любить кермувати.

В МВС заявили, що викличуть бізнесмена на допит як «можливого учасника ДТП». Проте у компанії бізнесмена DCH повідомили, що за кермом автівки був водій, який працює в одній з допоміжних служб DCH.

За їхніми даними, він «наїхав на перешкоду», але під час руху не розпізнав, на яку саме. Співробітники DCH звернулись до поліції і водій вирушив на допит.

У прокуратурі Харківщини нам повідомили, що водій автівки сам звернувся до правоохоронців та повідомив, що саме він був за кермом. Він розповів, що не бачив момент ДТП та подумав, що зіткнувся з твариною. Та у прокуратурі запевнили: хоч чоловік заявив про свою вину, це не означає, що слідство не буде розглядати інші версії.

Водієві підготували підозру за ч. 2 ст. 286 та ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу. Максимальне покарання за цими статтями — до 8 років позбавлення волі.

Проте виявилось, що цей водій під час ДТП перебував в іншому місці. На тлі появи нової інформації очільник МВС звільнив голову поліції Харківщини. А ДБР вже відкрило кримінальну справу через можливу фальсифікацію даних.

Бізнесмен Ярославський наразі перебуває в Лондоні: джерела УП в авіаційній сфері розповіли, що о 12:50 він вилетів із Харкова до Великої Британії. Компанія бізнесмена заявила, що той полетів до Лондона для зустрічі з сім'єю, відповідно до робочого графіку, що склали на початку тижня. А сам Ярославський у коментарі виданню «Объектив» казав, що у момент ДТП спав вдома.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дтп, аварія, смерть, кримінал, харків
В тему