10 Лютого 2022
Новини

На Волині хочуть розробити е-квиток, який визначатиме автобуси з пандусом

На Волині хочуть розробити е-квиток, який визначатиме автобуси з пандусом
Фото ілюстративне

На Волині планують розробити програмне забезпечення для придбання квитків, де можна визначити, чи є в автобусі пандус.

Це роблять для того, аби особи з інвалідністю могли спланувати якомога комфортніше свою поїздку громадським транспортом. Про це стало відомо під час брифінгу представників Волинської ОДА щодо реалізації національної стратегії безбар’єрності, ухваленої до 2030 року, - пише ІА "Волинські новини".

Начальник відділу транспортних та пасажирських перевезень управління розвитку інфраструктури департаменту інфраструктури Назар Романюк повідомив, що наразі на міжміських, приміських, міських і міжобласних маршрутах є транспортні засоби, які забезпечують доїзд осіб з інвалідністю. Проте, зізнався він, таких автобусів дуже мало. За останні три місяці кількість таких транспортних засобів зросла лише на 4 штуки.

«На кожному конкурсі визначена пріоритетність для перевізників, які мають такі транспортні засоби», – переконує він.

Водночас сьогодні у Волинській ОДА працюють над впровадженням електронного квитка. Планується передбачити опцію з пошуку автобусів, обладнаних для перевезення маломобільних груп населення.

«Ми пропрацьовуємо, щоб під час купівлі електронного квитка особа з інвалідністю змогла побачити чи обладнаний транспортний засіб для перевезення осіб з інвалідністю. В касах на автостанціях такої інформації не надають, тож коли буде такий автобус важко дізнатися, щоб обрати маршрут і час виїзду», – пояснив Назар Романюк.

Крім того, територіальні громади просять повідомити про потреби з довезенням осіб з інвалідністю, аби визначити оптимальний час, коли такі автобуси варто пускати в рейс. Адже автобусів з пандусами на рейсах наразі обмаль.

«До прикладу, більшості людей треба їхати за певним маршрутом в обід, а спеціально обладнаний автобус їде о 6 ранку», – резюмує посадовець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, громадський транспорт
В тему