9 Лютого 2022
Новини

На ремонт підірваного суду на Волині виділять понад мільйон гривень

На ремонт підірваного суду на Волині виділять понад мільйон гривень

На ремонт після пожежі в Любомльському райсуді, яка сталась 15 січня, необхідно 1 млн 108 тис. грн.

Через інцидент Любомльський райсуд поки що призупинив роботу. Вища рада правосуддя погодила перерозподіл видатків держбюджету для реконструкції будівлі, - повідомили на сторінці установи.

До Вищої ради правосуддя надійшло звернення Державної судової адміністрації з інформацією, що для відновлення роботи Любомльського райсуду необхідно 1 млн 108 тис. грн.

У середу, 9 лютого, Вища рада правосуддя погодилась перерозподілити видатки держбюджету та виділити цю суму.

«Кошти планується спрямувати, зокрема, на відновлення та облаштування у Любомльському районному суді Волинської області системи електропостачання, локальної мережі, телефонізації, санвузла, реконструкції наявної системи опалення та заміни котла, а також на придбання оргтехніки, меблів, стелажів, господарських товарів, канцелярського обладнання», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що пожежа в будівлі Любомльського суду сталась під ранок 15 січня. Слідчі встановили, що причиною займання стала вибухівка, яку підкинули до приміщення, оскільки всередині знайшли уламки гранати та деталі корпусів з маркуванням.

2 лютого волинська поліція заявила про затримання двох людей, які, імовірно, підкинули вибухівку до суду. Йдеться про двох мешканців Миколаєва 28 і 43 років. Їм інкримінують порушення двох статей ККУ, одна з них передбачає ув'язнення від трьох до десяти років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, любомль, суд, гроші, бюджет
В тему