9 Лютого 2022
Новини

Розглядають кілька версій слідства розстрілу нацгвардійців у Дніпрі. Які?

Розглядають кілька версій слідства розстрілу нацгвардійців у Дніпрі. Які?

У ДБР розглядають три версії розстрілу нацгвардійцем Атемієм Рябчуком колег на Південному машинобудівному заводі у Дніпрі.

Про це повідомив директор Олексій Сухачов на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, - пише Українська правда.

За його словами, станом на 9 лютого опрацьовується декілька версій. Перша, основна, це вчинення підозрюваним злочину через нестатутні відносини, друга – вчинення злочину у зв’язку з тим, що підозрюваний страждає на психічне захворювання та перебування у стані афекту.

Третя – вчинення підозрюваним злочину за дорученням інших осіб з метою дискредитації правоохоронних органів, дестабілізації правопорядку в країні тощо".

Сухачов повідомив, що слідчі бюро провели 15 оглядів місця події, було визнано та допитано як потерпілих 5 військовослужбовців, які досі перебувають у лікарні. Як представників потерпілих визнано та допитано родичів трьох загиблих, що мешкали в місті Дніпрі.

У справі призначено 24 експертизи, допитано 29 свідків.

Пресслужба ДБР додає, що з метою перевірки третьої версії було надано відповідні доручення управлінню СБУ в Дніпропетровській області. Зокрема, слідчими встановлено факт відвідування підозрюваним Рябчуком Російської Федерації у 2019 році, де він перебував 2 тижні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дніпро, нацгвардія, вбивство, кримінал
В тему