9 Лютого 2022
Новини

В окупованому Криму - нові затримання кримських татар

В окупованому Криму - нові затримання кримських татар
У Криму російські силовики провели обшуки у будинках кримських татар та затримали кілька людей.

Це сталося вранці 9 лютого, - повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність».

Обшуки провели в різних регіонах Криму. За інформацією активістів, після їхнього завершення російські силовики затримали:

  • Османова Ансара Ісмаїловича (Бахчисарайський район);
  • Абдулвапова Аметхана Неджиповича (Сімферополь);
  • Мустафаєва Марлена Рамісовича, (Білогірськ);
  • Сейтосманова Ернеста Казімовича (Севастополь).

Інформації про затримання та обшуки на офіційних ресурсах російських силовиків немає. Родичі затриманих розповіли, що обшуки почалися з 4 ранку, а мобільного зв'язку і можливості звернутися до адвокатів не було.

У «Кримській солідарності» також уточнюють, що затримані Ансар Османов, Ернест Сейтосманов і Марлен Мустафаєв — активісти, які відвідували судові процеси у «справах кримських мусульман».

Як пише «Крим SOS», Ернес Сейтосманов є рідним братом політв'язня Енвера Сейтосманова засудженого на 17 років за звинуваченням у причетності до «Хізб ут-Тахрір».

«Хізб ут-Тахрір» - міжнародна ісламська політична партія, заснована 1953 року в Східному Єрусалимі. У Росії та Казахстані вона визнана терористичною. У країнах Європи та у США «Хізб ут-Тахрір» публічно та вільно діє як міжнародна ісламська політична партія та організація.

Росія активно переслідує учасників «Хізб ут-Тахрір» на території окупованого Криму. Наприклад, у жовтні 2021 року російський суд звинуватив чотирьох кримських татар у спробі насильницького захоплення влади та участі у терористичній організації. Їм доведеться відсидіти в колонії суворого режиму та в'язниці від 12 до 17 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, обшуки, затримання, росія
В тему