8 Лютого 2022
Новини

Розстріл людей нацгвардійцем: Рябчук не уникне покарання

Розстріл людей нацгвардійцем: Рябчук не уникне покарання

Нацгвардійцю Артемію Рябчуку, який вбив п'ятьох людей та ще п'ятьох поранив, не вдасться уникнути покарання, незважаючи на відмову від усіх показань.

Він може бути засуджений до вищої міри – довічного ув'язнення. Таку думку в ефірі телеканалу OBOZREVATEL озвучив правозахисник Едуард Багіров.

"Заява, яку зробив Артемій, мене не дивує", – зауважив він. За словами правозахисника, відмова від свідчень є найпоширенішою адвокатською тактикою.

"Я тисячі разів чув, коли підслідні змінювали свої свідчення. Як правило, це відбувається, коли з'являються адвокати", – розповів він.

Багіров визнав, що справді відомі факти, коли на підозрюваних чинився моральний чи фізичний тиск, і ті визнавали за собою провину, в той час, коли були невинними. Водночас він нагадав, що, за інформацією Державного бюро розслідувань, "доказова база більш ніж достатня".

"Є факт вбивства п'яти громадян України з вогнепальної зброї. Я думаю, що згодом слідчі органи зберуть достатньо доказів, буде винесено рішення двох інстанцій, і однозначне рішення ізолювати Артемія довічно", – спрогнозував правозахисник.

Нагадаємо, 27 січня о 3:40 на території Південного машинобудівного заводу "Южмаш" Артем Рябчук під час видачі зброї раптово відкрив вогонь по колегах. Він розстріляв караул військових Національної гвардії, після чого втік зі зброєю.

Серед загиблих – п'ятеро військових і одна цивільна людина. Хлопця затримали біля Підгроднього, що під Дніпром, після того, як він сам попросив перехожу подзвонити в поліцію і повідомити його місце розташування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кримінал, суд, замах на вбивство, вбивство, смерть, нацгвардія
В тему

Останні матеріали