3 Лютого 2022
Новини

Як у громадському транспорті Луцька контролюватимуть оплату: нові правила

Як у громадському транспорті Луцька контролюватимуть оплату: нові правила

У Луцьку затвердили положення, згідно з яким у громадському транспорті міста контролюватимуть оплату проїзду.

Це рішення прийняли на виконкомі 3 лютого, - пише ІА "ВолиньPost".

Як повідомив керівник відділу транспорту Луцької міськради Віктор Главічка, попереднє положення про контроль у громадському транспорті застаріло, тому прийняли нове. За його словами,  раніше контролювати оплату проїзду можна було лише у Луцьку, але тепер міська громада поповнилася новими населеними пунктами. Окрім того, здійснення контроль поклали на Луцьке підприємство електротранспорту, й весь фінансовий тягар лягав на це підприємство. Деякі інші перевізники не платили ЛПЕ за ці послуги, тож підприємство понесло збитки.

Нині положення передбачає здійснення контролю у громадському транспорті групами, які мають бути сформовані із представників кожного з перевізників. Кожен формуватиме групи для маршрутів, які обслуговує. Але служба контролю, згідно з положенням, є підзвітною та підконтрольною відділу транспорту Луцької міської ради.

У кожній групі контролю має бути не менше двох контролерів, кожен з яких повинен мати бейдж із написом «Контролер служби контролю», ім’ям та прізвищем. Контролери працюватимуть щодня.

Перевірятимуть оплату електронним квитком (чи здійснена, чи дійсна картка тощо), а також те, чи не перевозить пасажир заборонених предметів чи речовин. Якщо пасажир не оплатив проїзд, контролер має запропонувати йому це зробити, а також винести постанову про накладення адміністративного стягнення (штрафу).

Якщо пасажир відмовляється оплачувати проїзд та надавати документи, що посвідчують особу, контролери мають викликати поліцію. Такого пасажира мають право висадити з громадського транспорту та передати працівникам патрульної поліції.

Окрім того, у положенні передбачили правила етики контролера – він повинен ввічливо спілкуватися, бути толерантним, акуратно та чисто одягненим тощо.

На вимогу пасажира контролер повинен надати відповідне посвідчення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, громадський транспорт
В тему