2 Лютого 2022
Новини

«Давай я тихенько в ліс піду»: Трухіна виключили зі «Слуги народу»

«Давай я тихенько в ліс піду»: Трухіна виключили зі «Слуги народу»

Нардепа Олександра Трухіна виключили з партії "Слуга Народу" після  оприлюдненого розслідування з ДТП за його участю.

Таке рішення 2 лютого ухвала голова партії Олена Шуляк, - інформує речниця фракції Юлія Палійчук.

"Це означатиме припинення його повноважень як голови Полтавської обласної організації партії. Партія також закликає фракцію "Слуги народу" у Верховній Раді якнайшвидше зібрати засідання та розглянути інцидент за участю Олександра Трухіна для ухвалення рішення", - зауважила Шуляк.

Варто зауважити, що пройшло пів року з момента резонансної ДТП за участю народного депутата президентської фракції. На  відео Трухін звертається до поліцейського зі словами "давай я тихенько в ліс піду" і обіцяє "поговорити" з міністром  внутрішніх справ Денисом Монастирським. Він  каже, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Нардеп також звертався до правоохоронця та обіцяв "знайтися" потім та "віддячити".

Поліцейський намагається пояснити йому, що за такі домовленості є кримінальна відповідальність, та "Слуга народу" порадив "нє ісполнять".

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Трухіну не місце у фракції та в партії. Фракція "ЄС" вимагає  відставки Дениса Монастирського. 

Нагадаємо, 23 серпня народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Трухін, будучи напідпитку, спричинив ДТП дорогою з Полтави до Києва, але згодом близько 30-ти медіа почистили повідомлення про цю аварію, в якій постраждали шестеро осіб.

Вранці 23 серпня Трухін взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня державного прапора в Полтаві. Після урочистостей він, голова ОДА Олег Синєгубов та голова облради Олександр Біленький приблизно з 11:00 до 12:00 обідали у полтавському ресторані "Лілея" – і пили віскі. На зауваження присутніх, що йому сідати за кермо, нардеп нібито віджартувався, мовляв "наші закони мають суворе покарання, але вони необов’язкові для виконання".

А о 15:45 на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ сталася ДТП за участю Трухіна. Нардеп на "Audi" не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в'їхало у "Ford", який у свою чергу протаранив автомобіль "Daewoo".

Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали 6 людей, серед яких двоє дітей, голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

У поліції факт ДТП на Бориспільській трасі підтвердили, але імен учасників не назвали. Речниця поліції Юлія Гірдвіліс розповіла, що за фактом ДТП порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). 

Новину про ДТП за участю депутата від "Слуги народу" надрукували десятки українських медіа. Проте вже за кілька днів це повідомлення або зникло зовсім, або з нього прибрали ім'я Олександра Трухіна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дтп, аварія, київ, слуга народу, резонанс, скандал, кримінал, полтава, Відео T1.ua
В тему