1 Лютого 2022
Новини

В Україну прибув прем'єр-міністр Британії

В Україну прибув прем'єр-міністр Британії

В Україну з офіційним візитом прибув прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон.

Він має заплановану зустріч з Володимиром Зеленським, - повідомляє Sky News.

Це другий візит Джонсона в Україну за останні 30 років. Британський прем'єр зустрінеться з українським президентом для обговорення агресії з боку РФ та оголошення про виділення Україні допомоги на 118 млн доларів.

Після візиту в Україну очільник британського уряду планує провести телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, аби закликати його до деескалації ситуації довкола України.

Відомо, що, окрім цього, Джонсон і Зеленський проведуть спільну пресконференцію, яка запланована на 18:45. Потім політики мають відвідати Софійський собор.

«Як друг і демократичний партнер, Велика Британія продовжуватиме відстоювати суверенітет України перед тими, хто прагне її знищити», — написав прем'єр у Twitter перед приземленням.

До слова, в ОП інформують, що станом на 17:21 зустріч вже розпочалася. Під їхнім головуванням відбудуться українсько-британські переговори. Раніше ЗМІ писали, що прем’єр-міністр Великої Британії прибуде в Україну, щоб «прискорити дипломатичні зусилля», посприяти деескалації та «уникнути кровопролиття».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, великобританія, володимир зеленський, росія, війна на сході україни
В тему