28 Січня 2022
Новини

У Луцьку на одній з вулиць облаштують велосмугу. Де?

У Луцьку на одній з вулиць облаштують велосмугу. Де?

У Луцьку хочуть облаштувати велосмугу на вулиці Єршова, а також парковку та дві смуги для руху транспорту.

Про це повідомив експерт громадської організації «Просторовий рух» Данило Яловенко, - пише 12 канал.

Він зазначив, що концепцію вулиці хочуть повністю змінити лише за рахунок розмітки. Яловенко розповів, що вже є затверджений проєкт, лишається чекати, поки нанесуть цю розмітку.

«У першу чергу в нас тут було завдання покращити ситуацію з мінімальними витратами. Маємо дуже широке дорожнє полотно, яке фактично використовується, можливо, на одну третю, тому що на цій вулиці немає такого насиченого руху, і тут три смуги не потрібні», – запевнив гість програми.

Оскільки тут приватний сектор, і багато людей користується двоколісними транспортними засобами, тут хочуть облаштувати велосмугу.

Він наголосив, що йдеться саме про велосипедну смугу, а не велодоріжку, яка у Луцьку вже є: «Те, що на тротуарах, – це велосипедна доріжка, а те, що на дорозі, – це велосипедна смуга. І по факту у Луцьку велосипедних смуг немає. Це буде перше втілення».

«Вона буде йти з правого боку і буде виділена. Цю смугу від проїжджої частини відділятиме парковка. Ще дві смуги залишається для руху транспорту… Ця схема зараз передова. Вона використовується масово в Європі, Америці саме через те, що якщо ми маємо ряд паркінгу між проїжджою частиною і велосмугою, ми маємо свого роду захист для велосипедистів. Але, знаючи наших водіїв, ми вирішили перестрахуватися і використали деленіатори – гумові стовпчики, які ми поставили між парковкою та велосмугою, щоб водії, які паркуються, не заїжджали на смугу», – зазначив екперт.

Він висловив сподівання, що розмітку тут зроблять якісно, адже «буде не дуже добре, якшо такий складний проєкт нанесеться фарбою і через пів року просто зітреться».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, велосипедисти, дорога
В тему

Останні матеріали