26 Січня 2022
Новини

«Тривожний» рюкзак: що в ньому має бути

«Тривожний» рюкзак: що в ньому має бути

«Тривожний» рюкзак - це базовий набір продуктів, ліків, одягу та інструментів, необхідних для швидкої евакуації під час будь-якої надзвичайної ситуації.

«Тривожний рюкзак» потрібно підготувати заздалегідь. Він має бути в кожного члена родини, включно з дітьми, але його вміст і вага відрізнятимуться. Проте насамперед обговоріть з членами родини ваші дії у випадку надзвичайної ситуації.

1. Аптечка

Аптечка має бути зверху наплічника, а під нею мають бути спаковані засоби гігієни (мило господарське, туалетний папір, серветки спиртові, зубна паста і щітка, дзеркальце, рушник, ножиці манікюрні). 

В аптечку необхідно покласти знеболювальні, жарознижувальні, антибіотики, бинти (плюс еластичний бинт), джгути, пластир, перекис водню, індивідуальні ліки, таблетки для очищення води.

2. Документи 

Покладіть оригінали та копії в герметичному пакеті. З собою мають бути паспорт, водійське посвідчення, військовий квиток, документи на правовласності, флешка з відсканованими документами. Окрім цього, не забудьте про дублікати ключів від дому та авто.

3. Гроші

Не забудьте про банківські картки та готівку, яку розкладіть у різні місця: біля документів, на дно рюкзака, до кишень). Візьміть до уваги, що готівка має бути й дрібна, адже решти можете не дочекатися.

4. Продукти

Вода (1,5 л на людину), консерви, енергетичні батончики, сухофрукти, горіхи, вермішель, крупи, супи швидкого приготування. Окремо наголошуємо на пальнику газовому, запальничці, казанку алюмінієвому, термогорнятку, ложці металевій, ножеві.

5. Одяг

З собою візьміть три комплекти білизни, термобілизну, сверт, штани, шарф, шапка, рукавиці, шкарпетки, верхній одяг (краще водонепроникний), дощовик, запасне взуття (звичайні міські черевики не підійдуть, тому придбайте добротне трекінгове взуття, а також не будуть зайвими кросівки).

6. Захист і укриття

Каремат, спальник (взимку — з утепленням), намет двомісний всесезонний, окуляри, туристичне сидіння, бахіли.

7. Інше

Тут мають бути: ліхтарик, Powerbank, кнопковий телефон, паперова мапа вашої місцевості (не робіть на ній позначок), компас.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, війна на сході україни, війна, Україна, росія
В тему