26 Січня 2022
Новини

Луцьку потрібно молитись на боєготовність Камінь-Каширського району, - волинський атовець

Луцьку потрібно молитись на боєготовність Камінь-Каширського району, - волинський атовець

Атовець Богдан Пташник закликає владу області та мешканців регіону підтримати обороноздатність північних районів Волині, які першими приймуть удар в разі нової фази війни з Росією. Крім того він закликав перенести центр тероборони Камінь-Каширського району в центр району.

Про це він написав 26 січня в Faecbook.

Публікуємо його дописи в повному обсязі без змін і правок: 

ДОПИС №1

Що стосується області. Окремо звертаюсь до мера Ігоря Поліщука. І до кожного лучанина! Луцьку взагалі потрібно молитись на боєготовність нашого району. Принцип знаєте? Якщо вже почали бити гармати, то нехай подалі від наших хат б'ють. На війні найбільш страждає мирне населення. Це аксіома. В нас тут в Камені - особливого вибору немає, в разі чого... В силу географії. А от чи будуть російські танки в Луцьку - то вже у вас вибір з'являється.

Чим більше осине гніздо буде на півночі Волині, чим більше добрих хлопців буде бити противника в наших лісах - тим більша вірогідність, що просування противника захлебнеться, і до вас тупо не дійде. Або дасть час щоб гідно зустріти його. Інакше... ... відкрию вам і так відомий "секрет". Луцьк найбільш потрібен буде ворогу. Українським військам - в якомусь там порядку пріоритетності. Ми ж розуміємо, що жодного більш менш стратегічного значення в військовому плані облцентр не відіграє, правда? Принаймні, не таке ключове, як той самий Ковель.

І, не дай бог велика війна, а Луцьк окупують - наші більш сконцентрують увагу на Ковелі, Маневичах... Ківерцях на худий кінець. А Луцьк - вже під питанням співвідношення втрат і доцільності. І доцільність завжди буде нижчою. В черзі доведеться постояти. З військової точки зору це буде правильно. Луцьк в стороні від магістралей і комунікацій. І тішити себе політикою не варто . В Донецькій і Луганській області ми не сильно переймались. Обласні адмінцентри перенесли в Сєвєродонецьк і Краматорськ, по пам'яті... Я щось думаю, що і після перемоги вони ними залишаться.

Не дай бог шо - перенесеться в Ковель обласний центр. ... А от всіляким свинособакам - Луцьк дуже цікавий. По перше, медійно - взятий центр, взята і область. Так виглядає. А по друге - ви війни не знаєте? Трофеї це святе. І пограбити ваші магазини, автосалони, торгові центри, просто пересічних лучан, в кого машина приглянеться чи там айфон чи там ланцюжок золотий - для них святе діло. Будуть в черги записуватись на ротації. ... Ну то думайте. Не лише керівники області. Звичайні люди. Де краще - бити рускі патрулі біля своєї квартири, коли вже твою жінку чи дочку згвалтували, і обнесли хату, чи в наших лісах?

ДОПИС №2

Камінь-Каширська тероборона знищена. База частини - захоплена. Гарнізон - порізаний. Зброя і майно вивезене закордон, до сябрів... умовним противником в ході неформальних навчань. На щастя. Але - це поки що умовним.
"Воєначальників" місцевого розливу, які обрали таке місце дислокації, потрібно зірвавши погони, гнати екскрементно-брудним віником. Це ж треба додуматись - хочуть пулімьоти/міномьоти/бетери тут зберігати. В глушині, з дуже хреновим доїздом, практично біля білоруського кордону.
На радість рашен десантурі в Малориті і морпєхами в Березовичах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, війна на сході україни, росія
В тему