25 Січня 2022
Новини

Приймала ванну з телефоном: що відомо про загибель 21-річної лучанки

Приймала ванну з телефоном: що відомо про загибель 21-річної лучанки

21-річна лучанка, яка померла в ванній від удару струмом, мала пошкоджену або неякісну зарядку до телефона, що потрапила у воду.

Медики зазначили, що, прибувши на виклик, побачили, як у воді з нею лежав телефон, який заряджався, - йдеться в сюжеті ТСН.

Завідувач центральної оперативної диспетчерської швидкої Станіслав Лінік зауважив, що померла мала опік на руці. Невідомо, скільки часу загибла перебувала у воді під дією струму. Але в таких випадках реанімаційні заходи важливі у перші хвилини. Тому, як розповідають лікарі, в дівчини не було шансу вижити.

"Смертельне ураження електричним струмом якраз стосується, деколи називається паралічем серця", - додав завідувач відділення кардіології обласної клінічної лікарні Сергій Саламатін.

Варто зауважити, що від самого телефона, який падає у воду, небезпеки нема, але якщо він увімкнений у зарядку, то це може мати смртельний наслідок. Особливо якщо гаджет чи дріт пошкоджені.

"З найбільшою ймовірністю можу сказати, що причиною загибелі людини стала несправність зарядного пристрою, а саме можливість попадання напруги 220 вольт на тіло людини", - зазначив директор з охорони праці та навколишнього середовища ПРАТ "Волиньобленерго" Володимир Перчук.

Зарядний пристрій міг бути не лише пошкоджений. Загроза є й від дешевих підробок, кажуть майстри з ремонту телефонів. Майстер з ремонту мобільних телефонів Дмитро наголошує, що зарядка може передати плюс, а вода служить мінусом, може бути ураження струмом. Але це може зробити лише неякісна зарядка. Якісна зарядка такого зробити, за словами майстра, не може.

Тим паче ймовірність ураження електричним струмом у вологій ванній кімнаті значно вища, ніж в інших приміщеннях. Тому рекомендують не використовувати плойки, фени або інші побутові прилади, коли ви, ваше тіло ще є мокрими

У поліції смерть дівчини кваліфікують як нещасний випадок. Загибла Богуслава була єдиною донькою у батьків. Дівчата, які жили з нею у квартирі, після трагедії з будинку виїхали.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, смерть
В тему