24 Січня 2022
Новини

Через «Ягодин» хотіли провезти автобус з підробленими документами

Через «Ягодин» хотіли провезти автобус з підробленими документами

На митному посту «Ягодин» викрили водія пасажирського автобуса на єврономерах.

З листопада минулого року він здійснював міжнародні перевезення, заявляючи транспортний засіб в режим тимчасового ввезення до 20 днів, - інформують на сторінці Волинської митниці.

Водій подав документи, згідно з якими власником цього автобуса є полячка, а українець - орендує його у польського підприємця. До договору оренди додавались доручення щодо переїзду автобусом за визначеним маршрутом, витяги з польських та українських дозволів на виконання регулярних перевезень пасажирів.

Але під час верифікації документів виявили, що українець їх «нафотошопив»: використав бланки та копії підписів уповноважених представництв польських товариств без їхнього відома та волі. Адже насправді автобус, яким здійснювались міжнародні перевезення, він викупив у приватну власність. Проте не поспішав змінювати місце реєстрації транспортного засобу, аби не платити митні платежі чи податки, як це належить підприємцям - резидентам України.

Через дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю пасажирського автобуса марки VOLVO, подавши сфальсифіковані документи, автобус марки VOLVO, 2001 року випуску, вартістю понад 51 тис гривень, тимчасово вилучений у справі про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу.

Остаточні рішення про подальший перебіг справи прийматиме суд. Санкція ч. 1 ст. 483 - конфіскація майна та штраф у розмірі його повної вартості.

Волинська митниця вкотре наголошує: відповідно до роз'яснень Державної служби України з безпеки на транспорті, використання транспортних засобів, які зареєстровані в іноземних державах, під час проводження господарської діяльності підприємством - резидентом, НЕ МОЖЛИВЕ. А у випадку, коли за кермом такого транспортного засобу знаходиться громадянин України, дозвіл на його пропуск на митну територію Україну видається за таким алгоритмом:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, митниця, євробляхи
В тему