21 Січня 2022
Новини

В Україні 22 січня – останній день реєстрації на пробне ЗНО

В Україні 22 січня – останній день реєстрації на пробне ЗНО

22 січня буде останній день реєстрації на пробне ЗНО, яке є не примусовим.

Коштує це 300 гривень, хоча в минулі роки така “репетиція” коштувала майже вдвічі менше, - пише 12 канал.

Директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк зазначила, що в ці 300 грн закладено: 199 гривень на оплату праці залучених працівників, 50 гривень ПДВ. Ще 50 – друк зошитів, доставка, охорона, комунальні, відрядження.

Хоч зареєструватися на пробне ЗНО потрібно до 22 січня, а оплатити його – до 25-го. Спробувати свої сили можна максимум у двох предметах, саме ж тестування відбудеться 19-го та 26-го березня.

Пробне ЗНО організовують у майже всіх колишніх районних центрах: Луцьку, Горохові, Ківерцях, Рожищі, Володимирі, Нововолинську, Іваничах, Локачах, Камінь-Каширську, Любешові, Маневичах, Ковелі, Льбомлі, Ратному, Старій Вижівці, Турійську та у Світязі. Тож учням не доведеться їхати на іспит у інші райони. Щодо основного ЗНО, то зареєструватися на нього можна буде вже з 1 лютого.

Основна сесія триватиме з 23 травня до 17 червня. З відповідальністю, кажуть фахівці, випускникам потрібно підійти до вибору предметів.

“Їм потрібно зареєструватися на 4 предмети. Обов’язкові: українська мова або українська мова та література; математика або математика стандарт; іноземна мова або історія України. Четвертий предмет – за вибором учасника із загального списку”, – розповідає завідувачка відділу ЗНО Волинського ІППО Алла Корнейко.

Чимало батьків та майбутніх абітурієнтів цікавить, чи не скасують ЗНО, якщо область перейде у червону зону карантинних обмежень. У Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти переконують: ЗНО відбудеться за будь-яких умов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, студенти, абітурієнти, зно, школярі, освіта
В тему