21 Січня 2022
Новини

Які найрезонансніші порушення були на Волинській митниці в 2021 році

Які найрезонансніші порушення були на Волинській митниці в 2021 році

Волинська митниця визначила 7 найрезонансніших порушень митного законодавства, які виявили в зоні її діяльності у 2021 році та широко висвітлювались у ЗМІ.

Про це йдеться на сторінці Волинської митниці.

Як зазначають у дописі, про них писали і говорили за фактами тимчасового вилучення товарів у справах про ПМП, після розгляду судом першої інстанції, під час апеляційних дебатів сторін або навіть - у ході порушення кримінальних справ.

Нагадаємо, у минулому році проти порушників митного законодавства склали 939 протоколів на суму понад 194 млн грн. Ще 118 випадків містили ознаки злочинів, що переслідуються Кримінальним кодексом України. Серед реально вилучених предметів правопорушень понад 80% складають промислові товари, а найпоширеніша злочинна практика правопорушників - приховування від митного контролю інформації про товар, його вартість чи країну відправлення-походження. Ці дії, згідно з ч.1 статті 483 Митного кодексу, тягнуть за собою конфіскацію товару та штраф у розмірі його повної вартості. Остаточні рішення у таких справах приймає суд.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, митниця, закон
В тему