17 Січня 2022
Новини

Справа Порошенка: суд оголосив перерву

Справа Порошенка: суд оголосив перерву
У засіданні з обрання запобіжного заходу Петрові Порошенкові Печерський райсуд Києва оголосив перерву. 

Адвокати політика повідомили, що той не має статусу підозрюваного, - пише hromadske.

Перерва триватиме орієнтовно до 14:00, аби адвокати Порошенка змогли ознайомитися з матеріалами справи. Адвокат Ігор Головань зазначив, що захисникам не зрозумілі процесуальні права та обов'язки, оскільки п'ятий президент «не має статусу підозрюваного у цьому провадженні». Він запевнив, що захисники «не бачили жодного документа, який би підтверджував повідомлення про підозру». 

«Єдиний документ, який ми колись бачили — і я його навіть публікував у мережі — це лист паперу за підписом особи Бондаренко, в якому не заповнені графи прізвище, час і дата. Отже, жодного документа або іншого доказу, який би підтверджував факт повідомлення Порошенка про підозру, не існує. Ми його, в усякому разі, не бачили», — заявив Головань.

Петро Порошенко після оголошення перерви заявив, що йому «ніхто й ніколи не вручав підозру». Також він зазначив, що вирішив з'явитися до суду без повістки, на підставі інформації в медіа, «щоб з'ясувати свій статус».

«Вони [прокурори] не можуть згадати, де і коли, за яких обставинах мені було повідомлено про підозру. Мої адвокати вперше побачили ці документи та пішли їх читати», — сказав політик.

Також він зазначив, що йому призначили безкоштовного адвоката, який сказав, що «влада збиралась використати його як провокацію».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: петро порошенко, суд, кримінал, київ
В тему