17 Січня 2022
Новини

Порошенко прилетів в Україну

Порошенко прилетів в Україну

У Києві в аеропорту імені Ігоря Сікорського приземлився літак із Петром Порошенком.

Це сталося 17 січня о 9:10.

Порошенко довго проходив паспортний контроль, спочатку йому не хотіли віддавати паспорт, але після десяти хвилин суперечок та переговорів із нібито співробітниками ДБР прикордонники таки повернули паспорти екс-президенту.

Порошенко вийшов у зал очікування аеропорту і вимовляє промову проти представників ГБР: «Щойно правоохоронці, частина з яких була одягнена у форму прикордонників, намагалися не пустити мене в Україну».

Пасажири рейсу, які летіли з Порошенком, розповіли, що летів п’ятий президент у гарному настрої, з усіма фотографувався. Під аеропортом п’ятого президента зустрічали його прихильники.

До слова, у Києві п'ятого президента України чекало близько 1000 -1500 людей. Люди вигукували "Зелю геть!" та мали плакати з гаслами: "Ні диктатурі", "Україні не личить Ze-кохання", "Україні потрібен Порох", "I’ll be back, Poroshenko", "Порох є – дамо вогню" тощо.  

Варто зауважити, що об 11:00 Печерський суд Києва почне розглядати справу про держзраду експрезидента України. Туди зараз прямує сам Порошенко.

20 грудня Порошенкові оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу:

  • фінансування тероризму
  • державна зрада,
  • сприяння діяльності терористичної організації.

Йому загрожує до 15 років ув'язнення з можливою конфіскацією майна. Йдеться про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на 1,5 мільярда гривень та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, дбр, петро порошенко, суд, Політика
В тему