14 Січня 2022
Новини

На Волині хлопець потонув у річці на шкільній перерві: деталі

На Волині хлопець потонув у річці на шкільній перерві: деталі

У Володимирі школяр з іншими дітьми пішов на замерзлу річку Луга під час шкільної перерви, провалився під воду та потонув.

Троє дітей та перехожі не змогли врятувати 13-річного підлітка, бо його затягло швидкою течією річки, - йдеться в сюжеті ТСН .

Друзі хлопця самотужки намагалися його врятувати, покликали на допомогу перехожих, але як не побачили результату,  подзвонили рятувальникам.

Труп дитини знайшли співробітники ДСНС за кілометр від місця трагедії. Пригода сталася під час шкільної перерви. Після того як пролунав дзвінок і діти повернулися на уроки, ніхто з дітей відразу не повідомив учителів про інцидент.

До слова, в загальноосвітній школі № 1 міста Володимира 13 січня оголосили день жалоби за загиблим 13-річним хлопцем, учнем 7 класу.

Відомо, що один з учнів зателефонував і розповів про подію мамі, яка і повідомила вчителю.

Нагадаємо, тіло підлітка виявили 12 січня. До операції залучили співробітників Володимир-Волинського райуправління ГУ ДСНС у Волинській області. Вони спустили на воду човен, наблизилися до тіла та доставили його на берег.

Як пише "Суспільне", керівниця класу Вікторія Наугольник запам'ятала дитину спокійною і не конфліктною. З 13 січня у загальноосвітній школі № 1 Володимира посилили заходи безпеки. Проводитимуть додаткові виховні години, зустрічі з правоохоронцями і рятувальниками.

Директорка закладу повідомила, що семикласники пішли на річку під час перерви, а хто був ініціатором – невідомо. Водойма розташована орієнтовно за 400 метрів від загальноосвітньої школи № 1.

«Хлопець, зі слів дітей, опинився на кризі і крига не витримала. Діти спочатку пояснили, що вони не бачили, коли він провалився, але один із хлопчиків покликав інших і вони намагалися рятували. Врятувати не вдалося. Кликали жінку, яка йшла дорогою з донькою, які теж пробували рятувати. Вже потім жінка й викликала ДСНС», – зазначила директорка.

Директорка школи зазначає, що не може звинувачувати ні класовода, ні чергового.

«Класовод їм як мама, вона цього передбачити не могла. Це нещасний випадок, інакше сказати не можна. Це пустощі дітей, які не завжди можуть передбачити дорослі», – додала вона.

Всього у школі навчається понад 400 учнів.

Як розповіла начальниця міського управління освіти Оксана Бігун, за загальними правила поведінки учнів у школі їм заборонено виходити з приміщення під час навчального процесу. За фактом смерті учня відкрили кримінальне провадження. Нині слідчі встановлюють усі обставини загибелі підлітка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, школярі, школа, смерть, Відео T1.ua, володимир-волинський
В тему