14 Січня 2022
Новини

Через «Ягодин» хотіли незаконно провезти товар на понад 300 млн грн

Через «Ягодин» хотіли незаконно провезти товар на понад 300 млн грн

Через пункт пропуску «Ягодин» під виглядом скловолокнистої сітки імпортували дорожчий товар з Європи, загальна вартість якого становить понад 300 млн грн.

Проте завдяки співпраці Волинської митниці з іноземними колегами викрили 3 суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, - інформує Державна митна служба України.

У 2019 році три українські компанії уклали контракти з іноземними партнерами про купівлю-продаж будівельних матеріалів. Ввозили їх через «Ягодин» окремими поставками як скловолокнисту сітку.

Щодо діяльності згаданих компаній ініціювали запити до іноземних держав стосовно надання адміністративної допомоги у проведенні перевірки. Департамент боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби забезпечив отримання інформації від митних органів 12 країн: Греції, Фінляндії, Румунії, Данії, Угорщини, Швеції, Чехії, Іспанії, Литви, Болгарії, Австрії та Польщі.

Документально підтвердили, що всі три компанії подавали українським митникам неправдиві відомості про ввезений товар. Під виглядом будівельних матеріалів на митну територію України завозили спортивне взуття, одяг, комп'ютерне обладнання, телефони.

У діях суб'єктів ЗЕД встановили порушення митних правил, зокрема, переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості.

За інформацією від митних органів, вартість незадекларованих товарів складає для першого підприємства майже 59 млн грн, для другого – понад 85 млн грн, для третього – понад 158 млн грн.

Склали протоколи про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, що передбачає накладення штрафу в розмірі сто відсотків вартості товару та його конфіскацію.

Протоколи про порушення митних правил волинські митники після завершення провадження скерують до суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: митниця, Волинь, контрабанда, прикордонники
В тему