11 Січня 2022
Новини

У Харкові в студента виявили малярію

У Харкові в студента виявили малярію

У Харкові студент з Республіки Конго, який приїхав на навчання до одного з вузів, захворів малярією.

Це перший в цьому році завізний випадок малярії, - інформують в обласному центрі контролю та профілактики захворювань МОЗ.

Під час проходження медогляду в студента виявили збудники малярії. Для дообстеження, встановлення діагнозу та лікування іноземця госпіталізували. За місцем його проживання провели епідеміологічне розслідування та запровадили комплекс протиепідемічних заходів.

До слова, щеплень проти малярії нині не існує, єдиний спосіб захиститись від хвороби – отримати перед поїздкою курс профілактичного лікування.

Небезпека цієї інфекції в тому, що у пацієнта відсутні характерні ознаки, які можна було б швидко виявити та встановити діагноз.

Малярія зазвичай супроводжується високою температурою, ознобом та грипоподібним захворюванням. Також існує тип малярії, який з найбільшою ймовірністю призводить до важких інфекцій і, якщо його не лікувати вчасно, може призвести до смерті.

Люди заражаються малярією внаслідок укусу заразної самки комара Anopheles. Усього людину заражають чотири види малярійних паразитів. Ця хвороба не передається від людини до людини, як застуда чи грип, і може передаватися статевим шляхом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, хвороби
В тему