10 Січня 2022
Новини

У дитини після застуди перестали функціонувати рука та нога: їй зробили надскладну операцію в Львові

У дитини після застуди перестали функціонувати рука та нога: їй зробили надскладну операцію в Львові

У Львові в дитячу лікарню Першого територіального медичного об'єднання у важкому стані потрапила 9-річна Анна.

Раніше дівчинка застудилася, тому батьки лікували її вдома, але нежить перейшов у запалення слизової оболонки приносових пазух. Про це інформують на сторінці Першого ТМО Львова.

Дитину місяць лікували в амбулаторних умовах, але результатів не було, тому її привезли в Перше ТМО Львова. Пацієнтка мала високу температуру, головний біль, у неї перестали функціонувати рука та нога.

За результатами магнітно-резонансної томографії, медики встановили, що гній дістався мозку. Дитині діагностували субдуральну емпієму над лівою півкулею головного мозку.

Медики забрали гнійний вміст із пазух, але результат тримався недовго. У дитини починаються судоми й вона потрапила у реанімацію. Тому їй зробили надскладну операцію.

Спочатку для пацієнтки зробили декомпресійну трепанацію черепа й видалили частину кістки черепа та забрали зайву рідину. Повернути кістку назад виявилось неможливо, бо нагноєння спричинило набряк мозку.

Поки набряк сходив, лікарям були потрібні стерильні умови. Через це вони вирішили розмістити кістку у передній черевній стінці пацієнтки. Медики завершили операцію, коли набряк зменшився.

Усі етапи операцій минули успішно. Після місяця перебування у лікарні дитина повернулася додому.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, лікарня, Лікарі, діти
В тему
^ Наверх