10 Січня 2022
Новини

Медведчуку продовжили домашній арешт

Медведчуку продовжили домашній арешт

Нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку Печерський районний суд продовжив домашній арешт на 2 місяці, тобто до 10-ти загалом.

Про це 10 січня повідомив депутат від ОПЗЖ Ренат Кузьмін, пише Обозреватель.

Кузьмін зауважив, що засідання вів суддя Олег Білоцерковець. На його думку, Білоцерковець повинен був, якщо не відмовити у продовженні терміну домашнього арешту, то хоча б взяти самовідвід і особисто не розглядати цю справу.  Нардеп поскаржився, що «за законом максимальний термін домашнього арешту не може перевищувати 6 місяців».

Раніше ми повідомляли, що 17 грудня минулого року Київський апеляційний суд також відмовився відпустити Медведчука з-під домашнього арешту. Розглядалася справа про постачання вугілля із непідконтрольної Україні частини Донбасу. Суддя вирішив залишити без змін ухвалу слідчого судді Печерського районного суду, якою застосовано запобіжний захід щодо Медведчука у вигляді цілодобового домашнього арешту.

До слова, ще в жовтні суд вкотре відправив Медведчука під домашній арешт, хоча прокурори вимагали відправити його до СІЗО із заставою 1 млрд гривень.

Уперше електронний браслет на голову політради ОПЗЖ надягнули у травні поточного року. Кримінальне провадження проти Медведчука відкрили за статтею про держзраду. Але пізніше додався ще один епізод до підозри за статтею про держзраду, а також додалася стаття про фінансування тероризму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віктор медведчук, суд, арешт
В тему