4 Січня 2022
Новини

На Волині з палаючого будинку врятували 6 осіб, які спали після святкування

На Волині з палаючого будинку врятували 6 осіб, які спали після святкування

У смт Іваничі начальник 18 Державної пожежно-рятувальної частини майор служби цивільного захисту Олександр Хом’як врятував з пожежі людей.

1 січня, перебуваючи поза чергуванням, він урятував п’ятьох молодих людей та дорослого чоловіка з палаючого житла, - інформують рятувальники області.

В одній з осель він побачив густий дим, що вихоплювався з-під даху. Рятувальник оцінив обстановку та підбіг до будинку. Двері оселі були зачинені, отож він почав стукати у вікна, аби розбудити господаря і людей, що спали люди після святкування Нового року.

Нарешті вдалося розбудити одну з дівчат, що була в будинку і вона відкрила двері. Олександр Хом’як вскочив у кімнату та, піднявши другу дівчину, вивів на їх вулицю. Вернувся, щоб обстежити усі приміщення в будинку.

У другій кімнаті він знайшов трьох хлопців та вивів на свіже повітря. Після цього провів повторний огляд і в третій кімнаті виявив сплячого власника будинку, якого теж вивів із задимленої хати. Швидко організував евакуацію матеріальних цінностей з будинку – разом із сином власника вони винесли на вулицю цінні папери, документи, електротехніку телевізор, комп’ютер.

О 8:57 на місце події прибула чергова варта служби 101 і Олександр Хом’як, як начальник частини, очолив гасіння пожежі, відключив електроенергію в коридорі будівлі, а також на загальному щитку на вулиці.

Вогонь, який вирував на горищі оселі, приборкали працівники місцевої 18-ї ДПРЧ 5-ї ДПРЧ м.Нововолинська ГУДСНС України у Волинській області. Знищено тільки 10 м² перекриття, речі домашнього вжитку, пошкоджено 10 м² даху, 15 м²стін. Ймовірною причиною виникнення пожежі стало коротке замикання електромережі.

Завдяки оперативному реагуванню та рішучим діям начальника 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Волинській області майора служби цивільного захисту Олександра Хом’яка врятовані шість життів (п’ятьох юнаків віком 16-18 років та дорослого чоловіка), пожежу ліквідували з мінімальними збитками.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, пожежа, рятувальники, дснс
В тему