4 Січня 2022
Новини

В Україні жінка народила в 65 років: вона отримала позов до суду

В Україні жінка народила в 65 років: вона отримала позов до суду

Харків’янка Спектор Оксана Борисівна, яка проживає в Ізраїлі, подала позов на найстаршу породіллю України Валентину Підвербну.

Остання багато років збирала гроші на штучне запліднення, торгуючи бакалійними товарами на вулиці, просячи милостиню на вулицях, їла одну картоплю. Уродженка Харкова Оксана Спектор підозрює, що для запліднення Підвербної використали саме її яйцеклітину, - пише «Укрінформ».

Як зазначає адвокат позивачки, яйцеклітини жінка не продавала, а здала на зберігання. Дозволу на їхнє використання ніхто нікому не надавав, тому і виник спір. Вона просить визнати її матір’ю неповнолітньої дитини, яка народилася в Чернігові та внести відповідні зміни в актовий запис про її народження.

Від суду жінка вимагатиме проведення ДНК-експертизи. Якщо результат не підтвердить її біологічне материнство, свій позов Спектор відкличе. Якщо ж ДНК-тест буде позитивним, то подальшу долю дитини вирішуватимуть у судовому порядку.

Початок розгляду справи по суті призначений на 12 січня. Втім, за інформацією адвоката, засідання можуть перенести.

Нагадаємо, здорову дівчинку 66-річна жителька Чернігова Валентина Підвербна народила шляхом кесаревого розтину 22 лютого 2011 року. Підвербна потрапила до Книги рекордів України як найстарша породілля в державі. Дівчинку вона виховує самостійно, відмовившись від допомоги соціальних служб. Сусіди дорікають жінці за грубу поведінку. Також вони зазначають, що жінка поруч з дитиною дозволяє собі нецензурну лайку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, суд, пенсіонери
В тему