4 Січня 2022
Новини

На ремонт доріг Волині хочуть отримати 5 млрд грн

На ремонт доріг Волині хочуть отримати 5 млрд грн

На Волині у 2021 році Служба автомобільних доріг витратила більше 3 мільярди гривень на дороги.

За ці гроші мешканці області мають майже 180 кілометрів дороги, два вагові комплекси для контролю вантажівок та декілька нових мостів, - пише 12 канал.

Директор САД у Волинській області Анатолій Посполітак каже, що регіон отримав найбільше за останні роки фінансування. На дороги цьогоріч виділили 3 мільярди 173 мільйони. Продовжили зшивати Волинь якісним автошляхом М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече. А дорожники відремонтували понад 57 кілометрів.

Ще одним масштабним проєктом, за словами Анатолія Посполітака, став ремонт автодороги за туристичними маршрутами до Шацьких озер (– Т-03-01, Т-03-02 і Т-03-06). Ці автошляхи взялися масштабно ремонтувати вперше за 50 років.

У 2021 році відновили також 3 кілометри дороги на ділянці між селами Довгоноси та Старі Кошари, стільки ж по селищу Колки, півтора – по селу Розничі, понад 4 кілометри між Озером і Тростянцем, і майже 6 кілометрів на під’їзді до міжнародного пункту пропуску «Дольськ» – «Мохро». Відновили також понад 15 кілометрів дороги на ділянці Ковель – Турійськ.

Уперше за всі роки незалежності держави, каже Анатолій Посполітак, ремонтом охопили чималу протяжність територіальних доріг – 126 з половиною кілометрів. Разом з тим, на автошляхах державного значення Волинської області відновили 24 мости. Крім того, встановили два комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю “ВІМ”.

У 2022 році, каже Анатолій Посполітак, на Волині планують встановити ще декілька таких “ВІМів”, аби вже відремонтовані, заасфальтовані дороги не руйнували перевантажені фури. Серед планів на наступний рік також продовжити реконструкцію автошляху М-07 на ділянці Ковель – Ягодин, завершити відновлення автодоріг М-19 і Р-15 та відновити дороги за маршрутом до туристичного «магніту» Волині – озера Світязь та інших Шацьких озер. У Службі автомобільних доріг у Волинській області на ці та інші роботи хочуть отримати до п’яти мільярдів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, дороги, ремонт доріг, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали