3 Січня 2022
Новини

Скільки Луцьк заробив на туристах

Скільки Луцьк заробив на туристах

У Луцьку майже мільйон гривень становить туристичний збір.

Про це Суспільному розповіла начальниця управління туризму та промоції Луцька Катерина Теліпська.

У порівнянні: 2019-го року туристичний збір у Луцьку склав 587 тисяч орієнтовно, а 2021 року він складає майже мільйон гривень і це 52% всього туристичного збору в області, каже Катерина Теліпська. Додає: Луцьк можна вважати логістичним центром туризму Волинської області.

З її слів, упродовж 2021-го туристична галузь розворушилася. Не лише у Луцьку після 2020-го, коли був повний локдаун, і ніхто ніде не подорожував, зріс туристичний збір, а й в інших туристично-привабливих місцях Волині.

Катерина Теліпська розповідає: у січні 2022-ого для гостей та жителів Луцької громади працюватимуть новорічні резиденції, екскурсії, фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!», фестиваль «Різдво у луцькій родині», концерти камерного оркестру «Con moto» і хору «Credo». Театр «Гармидер» і архієрейський хор «Оранта» представлять різдвяну програму «Тиша», відбуватимуться інші культурно-масові заходи.

Каже: у період новорічно-різдвяних свят у Луцьк їде не найбільше туристів, наплив відвідувачів припадає на теплу пору року.

Нагадаємо, у липні на Волині презентували один з найдовших на Волині екологічних маршрутів, протяжність якого майже 150 кілометрів. Новий екомаршрут «Волинський спадок» включає близько 40 природних та історичних пам’яток Волинської та Рівненської областей.

У Луцьку вперше 6-го березня відзначили День кликуна. У рамках Дня кликуна презентували туристичну мапу, на якій позначені всі скульптури кликунів, які розташовані в Луцьку.

На початку серпня у Луцьку завершилися археологічні та будівельні роботи у нововідкритих підземеллі вежі Чарторийських та підземеллі Колегіуму єзуїтів, які об’єднали в єдиний комплекс.

Нагадаємо, у Луцьку планують запровадити туристичний сітікард.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, туризм, туристи, гроші
В тему