2 Січня 2022
Новини

На Волині затримали майже 15 тон побутової техніки: чому

На Волині затримали майже 15 тон побутової техніки: чому

На Волині митники виявили незадекларовану партію товарів побутової техники.

29 грудня до пункту пропуску «Ягодин» Волинської митниці заїхав вантажний автомобіль з вантажем «побутова техніка (бувша у використанні)» загальною вагою 14 770 кг та задекларованою загальною вартістю 10 825 Євро. Отримувачем товару виступив громадянин України, фізична особа-підприємець, - повідомили у митниці.

Координаційно-моніторинговою митницею в ході аналізу були встановлені можливі порушення митних правил. З огляду на це було сформовано орієнтування щодо проведення додаткових форм митного контролю.За результатами відпрацювання орієнтування та під час поглибленого митного огляду встановлено невідповідність заявлених даних, а саме: виявлено факт не декларування частини вантажу - кухонні електричні пічі, посудомійні машини, електродуховки, варочні поверхні.

Загалом було заявлено 219 одиниць техніки, але у наявності виявлено 313. За даним фактом 01.01.2022 Волинською митницею порушено справу про порушення митних правил за ознаками статті 472 Митного кодексу України.

Вартість незадекларованих товарів буде визначена додатково.Санкція зазначеної статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості незадекларованих товарів з їх конфіскацією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, митниця, Фото
В тему